Kako treba da se ponaša sledeći trener Zvezde?

Euroleague 24. okt. 201911:09 > 11:11
Podeli:
ABA Liga/Crvena zvezda mts

Crvena zvezda ostala je bez trenera u ranoj fazi sezone, a na utakmici sa Barselonom (četvrtak, 21.00, SK1) tim će voditi Andrija Gavrilović.

Spominjao se dolazak Ćavija Paskvala, nekadašnjeg trenera Barselone i Panatinaikosa, možda i prelazak Vladimira Jovanovića iz FMP-a, ali ko god da dođe na klupu crveno-belih, radiće sa novim timom koji nije selektirao, što je specifičan zadatak.

Povezano

Trener Barselone Svetislav Pešić bio je nekoliko puta u karijeri u takvoj situaciji, upravo je Katalonce sada preuzeo usred sezone, pa smo Karija pitali kako se nositi sa takvom situacijom.

“Ako si u Srbiji i kao domaći trener, onda to nije veliki problem. Iako ima stranaca, ipak govoriš svojim jezikom. Ja sam u Barsi ostavio dobar utisak, bilo je vrhunskih rezultata i ušao sam u tim u kojem mi svi veruju i bilo mi je mnogo lakše. I tada sam imao dobru ekipu, pa je važno ne praviti se previše važan i ne praviti se previše pametan, da misliš da sve odjednom treba promeniti da bi se pokazalo da je došao novi trener. Moraš da se adaptiraš na igrače koje imaš, da obaviš mnogo razgovora, da vidiš kakve su im navike i šta žele – onda korak po korak inkorporiraš svoju filozofiju treninga, sastanaka i pripreme utakmica“, kaže Pešić za Sport klub.

Kompletan intervju sa Svetislavom Pešićem uskoro na našem sajtu i You Tube kanalu.