Igrači EL poručili Pešiću: Ujedinjeni smo

Euroleague 28. okt 201912:38 > 12:54
Podeli:
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Posle prošlonedeljne izjave Svetislava Pešića da direktor Asocijacije evroligaških igrača Boštjan Nahbar "nije normalan" zbog onoga na čemu to udruženje insistira reagovala je i ELPA kratkim saopštenjem na Tviteru.

Svetislav Pešić je negodovao zbog dogovora po kojem pripremni period evroligaških timova može da počne najranije 24. avgusta. Srpski trener koji predvodi Barselonu smatra da je taj period prekratak i zbog toga je oštro kritikovao Boštjana Nahbara koji radi kao direktor Asocijacije evroligaških igrača. Ta Asocijacija je upravo napravila ovakav dogovor sa Evroligom. 

Povezano

 „Kao evroligaški igrači, shvatamo da ćemo sretati pojedince koji neće u potpunosti shvatiti ili se usaglasiti sa našim inicijativama. Pored toga i dalje ćemo nastaviti sa kolektivnim razgovorima sa Evroligom i sa klubovima kako bismo unapredili karijere igrača i celokupnog košarkaškog proizvoda. Naš cilj nas motiviše da nastavimo da radimo naporno na i van terena. Ujedinjeni„, poručila je saopštenjem na Tviteru Asocijacija evroligaških košarkaša. 

Evroliga je zbog ovakvih Pešićevih izjava pokrenula disciplinski postupak protiv Pešića, a takođe je i poručila da su svi klubovi prihvatili pravila protiv kojih se Barselonin trener buni