Baskonija traži krilnog igrača

Euroleague 6. dec 20194:52 > 4:56
Podeli:
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Španska Baskonija ove sezone ima velikih problema sa povredama i već je izgubila dva važna igrača. Zato trener Velimir Perasović traži sa upravom i stručnim štabom pojačanje za preostali deo sezone.

Loše vesti za Baskoniju su počele da se ređaju još na početku sezone kada je Džejson Grejndžer pokidao Ahilovu tetivu i zbog toga će propustiti veći deo sezone, a novi problem je nastao kada je Patrisio Garino pokidao ligamente kolena. Baskonija je nekako i mogla da živi bez Grejndžera, ali će izostanak Garina morati da nadomesti.

Tražimo još jednog igrača. Tražimo nekoga ko bi mogao da bude u skladu sa postavljenim standardima. CSKA sa mnogo više para ne može da nađe igrača iako ga traži dva meseca. Treba nam najbolja moguća opcija na poziciji niskog krila. Povrede su nas naterale na to. Što se tiče povrede Grejndžera, imamo igrača koji je spreman da uskoči. Serđi Garsija zna špansku ligu i pomoći će nam i u Evroligi„, rekao je trener Baskonije Velimir Perasović.

Baskonija vraća Serđija Garsiju kog je pozajmila nemačkoj Fehti i on će biti dostupan ekipi iz Vitorije od narednog vikenda. Inače ova ekipa ima skor 5-6 i u Evroligi i u španskom prvenstvu. Baskonija se dobro drži najviše zahvaljujući kapitenu Toku Šengeliji koji igra u odličnoj formi i koji je najkorisniji igrač Evrolige.