Punter: Volim odlučujuće šuteve

Euroleague 6. dec 201917:41 > 17:43
Podeli:
fiba.basketball

Košarkaš Olimpijakosa Kevin Punter rekao je da tačno zna koji su ciljevi grčkih crveno-belih, kao i da ima jasne ambicije sa svojim timom.

Punter je pojačao Oli u junu ove godine, a prošle sezone je sa Virtusom iz Bolonje podigao trofej namenjen osvajači FIBA Lige šampiona.

U dresu grčkog AEK osvojio je Kup, a sa Olimpijakosom je prvi put zaigrao u Evroligi.

„Cilj je da osvojim još jedan trofej. To je cilj od leta ove godine. Kada sam saznao gde dolazim, postavio sam sebi samo jedan cilj – da radim naporno svakog dana. Sada želim da se borim za još jedan trofej. U poslednje dve sezone sam osvojio nekoliko trofeja, želim da nastavim sa tim“, rekao je Punter.

Olimpijakos ove sezone igra samo jednu utakmicu nedeljno, s obzirom na to da ne nastupa u domaćem prvenstvu. To nije novina za Puntera, s obzirom na to da je isto iskustvo imao na početku profesionalne karijere kada je igrao za Lavrio.

Ipak, i pored manjeg broja zvaničnih utakmica Punter je istakao da voli „da uzima“ važne šuteve u ključnim trenucima.

Uvek se osećam sjajno kada sam u situaciji da odlučim meč. Vredno treniram za takve trenutke. Tako da ukoliko dođemo u situaciju da imamo šut za pobedu, rado ću prihvatiti tu ulogu„, zaključio je Punter.