Perasović: Protivnik igra koliko mu dozvoliš

Euroleague 12. dec. 201921:59 > 22:01
Podeli:
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Baskonije Velimir Perasović zadovoljan je pobedom nad Crvenom Zvezdom 72:64 u 13. kolu Evrolige i načinom na koji je njegova ekipa nadmudrila Beograđane.

Euroleague Basketball via Getty Images

Povezano

Mislim da je utakmica za nas bila jako važna posle dva teška poraza koja smo imali u Evroligi. Došli smo krajnje koncentrisani znajući da je Zvezda u dobrom ritmu – tri pobede u Evroligi je jako teško ostvariti, za svakoga. Mislim da smo dobro reagovali i da smo zaustavili njihov ofanzivni skok, koji nam je zadao mnogo problema u drugoj četvrtini. Osim toga, smanjili smo broj izgubljenih lopti, što je ključ uvek kada se igra protiv Zvezde, koja je ekipa energije i borbe“, istakao je Perasović.

Upitan koliko ih je Zvezda iznenadila slabom igrom bez energije na utakmici na kojoj se očekivalo mnogo više, 54-godišnjak je rekao:

Nekada protivnička ekipa igra onoliko koliko joj dozvoliš. Mislim da smo mi danas igrali dobro. Znali smo da su jako agresivni na linijama dodavanja i da je vrlo teško igrati protiv njih. Pripremali smo se na to i naši igrači su sve radili u sprintu. Onog momenta kada dođeš u završnicu napada i kada Zvezda poroši energiju koju u početku normalno ima u svojoj agresiji na domaćem terenu, onda im je malo teže. Dosta dobro smo odradili taj napadački deo jer ključ Zvezdine igre je uvek u toj agresivnosti“.