Sferopulos još tri godine na klupi Makabija

Euroleague 15. dec. 201916:07 > 16:08
Podeli:
Turkish Airlines EuroLeague

Čelnici Makabija produžili su saradnju sa trenerom Ponosa Izraela Janisom Sferopulosom, pa će grčki stručnjak biti na klupi Makabija još tri sezone.

Veoma sam srećan što smo produžili saradnju, Makabi je veliki klub sa bogatom tradicijom. Želim da se zahvalim vlasnicima i upravi kluba za poverenje koje su mi ukazali, kao i za to što su mi pružili priliku da nastavim da se borim za slavu kluba“, rekao je Sferopulos i dodao:

„Takođe, zahvalan sam i igračima, kolegama trenerima, menadžmentu, doktorskom timu, fizioterapeutima i celom klupskom osoblju. Oni svi vredno rade kako bismo mi mogli lakše da pravimo rezultate i osvojimo titulu na kraju sezone. Ponosan sam na to što ću ostati u velikom klubu i radujem se novim izazovima„.

Makabi ove sezone predvođen Sferopulosom ima devet pobeda i četiri poraza u Evroligi i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli. To je najbolji start sezone za taj klub u Evroligi od uvođenja novog formata 2016. godine.

Izraelski tim je još uvek neporažen u domaćem šampionatu – ima 10 pobeda u isto toliko mečeva.

Sferopulos je u Makabi stigao u novembru 2018. godine, nakon što je klub raskinuo saradnju sa Nevenom Spahijom.

Prošle sezone Sferopulos je vodio Makabi do titule šampiona Izraela.

Grk je od 2014. do 2018. vodio Olimpijakos, sa kojim je 2015. i 2016. osvojio grčko prvenstvo, a 2015. i 2017. stizao do finala Evrolige.