Štimac raskinuo ugovor sa Fenerbahčeom

Euroleague 23. dec. 201910:03 > 10:04
Podeli:
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Fenerbahče je u ponedeljak potvrdio da je Vladimir Štimac slobodan igrač.

Vladimir Štimac i zvanično je slobodan igrač. To znači da bi mogle i da se obistine priče da će nekadašnji reprezentativac Srbije možda pojačati Crvenu zvezdu.

Štimac je imao ugovor do 25. decembra, a saradnja je završena samo nekoliko dana ranije.

Fenerbahče je vest objavio na svom zvaničnom sajtu uz zahvalnost Štimcu za sve što je uradio za ekipu:

„Ugovor između Vladimira Štimca, koji je na pčetku sezone igrao za naš klub i imao važan doprinos u tom procesu, je završen. Naš uspešni igrač će karijeru nastaviti u drugom klubu. Zahvaljujemo se Štimcu na svemu i želimo mu mnogo uspeha u budućnosti“, poručili su iz Fenerbahčea.

Vladimir Štimac je ove sezone u Evrolihi prosečno beležio 4.6 poena, igrao je u proseku 10 minuta po meču. Iako Feneru ne ide baš najbolje, Štimac je uvek bio igrač koga je Željko Obradović hvalio za obavljen posao.

Štimac je za Crvenu zvezdu igrao od 2008. do 2010, kada je tim sa klupe vodio Svetislav Pešić, a bio je deo tima i 2015/16 kada je trener bio Dejan Radonjić.

Na društvenim mrežama se oglasio i sam košarkaš koji se zahvalio svima u klubu:

„Bila je velika čast nositi ovaj dres i biti deo ove porodice. Hvala svima koji žuto – plavi dres nose u srcu a koji su me prihvatili kao jednog od svojih. Hvala svim mojim saigračima koji su ovo vreme učinili nezaboravnim. Hvala svima u klubu, posebno pomoćnim trenerima. Posebnu zahvalnost dugujem Željku Obradoviću koji mi je pružio ovu veliku priliku“, poručio je Štimac.