Makabi dovodi Dželena Rejnoldsa na privremeni rad

Euroleague 28. dec 20198:44 > 8:51
Podeli:
Jamie Squire/Getty Images

Bivši košarkaš Zenita i Ređo Emilije Dželen Rejnolds mogao bi da obuče dres Makabija i to na tri meseca kako bi popunio rupe u sastavu "ponosa Izraela" nastale zbog povreda.

Makabi ima probleme sa povredama maltene na svakoj poziciji. Klub je brzo reagovao kada su se povredili Nejt Volters i Džon Dibartolomeo pa je doveden Eron Džekson, a takođe je posle povrede Omrija Kaspija registrovan Anđelo Kalojaro koji je već bio u klubu ali ga trener Janis Sferopulos nije koristio. Sada kada se zna da će i Tarik Blek odsustvovati duže vreme zbog povrede Makabi će na neko vreme zaposliti Dželena Rejnolda. 

Radi se o igraču koji je svoje prve korake u Evropi napravio u drugoj italijanskoj ligi u ekipi Rekanatija gde je imao veliki broj skokova i poena pa ga je brzo uzela Ređo Emilija. Posle toga kratko je bio u Barseloni, a prošlu sezonu je proveo u ruskom Zenitu. Aktuelnu je počeo u Džeđijang Lajonsima u Kini da bi potom probao da se nametne u NBA i to preko Dži lige gde je igrao za Stokton Kingse. 

Rejnolds je u Zenitu prošle godine bio među glavnim igračima, beležio je 15,6 poena po meču i skoro osam skokova. Radi se o skočnom igraču odličnih fizikalija, a takođe je čovek koji živi od energije sa tribina pa je moguće da će mu atmosfera u Tel Avivu veoma prijati.