Šakota pred Asvel: Pametno i borbeno

Euroleague 9. jan. 202014:05 > 14:08
Podeli:
Marko Metlas/Euroleague Basketball via Getty Images

Pred meč 18. kola Evrolige u kome će Crvena zvezda gostovati Avelu, Dragan Šakota kaže da će njegov tim morati da odigra pametno i borbeno.

Crvenu zvezdu očekuje važno gostovanje Asvelu, a Dragan Šakota kaže da je najvažnija pametna igra.

„Fizički izuzetno snažna ekipa. U svakom delu, od pleja do centra, sve je u kontaktu. Koristili su veliku energiju, često se menja petorka. Na kraju taj prvi meč u Beogradu i završili su na taj način sa dve blokade, skokovima… Mi treba da se upustimo u borbu, da pokažemo da možemo da se nosimo, da odgovorimo skokom. Da zaštitimo svoj koš na pravi način i igramo pametno u napadu“, rekao je Šakota za klupski sajt.

Šakota je prokomentarisao i stanje u kome se nalazi njegova ekipa:

„Došli smo do igre, imaćemo problem sa drugim plejmejkerom neko vreme. Filip Čović nije trenirao neko vreme, Čarls još nije tu. Pronalazimo i neka druga rešenja u napadu, ali nikada se ne zna kako će na primer reagovati Asvel nakon dva poraza. Najjača su ekipa u Francuskoj, imaju karakter. Trener nije bio tu, bolestan je dve sedmice i sigurno će reagovati“.

Marko Jagodić – Kuridža istakao je da ekipa meč sa Asvelom dočekuje sa samopouzdanjem nakon serije dobrih rezultata, ali da neće biti lako.

„Period ataptacije je prošao, zahvalan sam svima u klubu, igračima, trenerima, ljudima u klubu na svemu što su učinili za mene jer je sve to brzo prošlo. Uz sve to, tokom togperioda, pobedili smo neke velike utakmice i to daje još bolji utisak i utiče na naše samopouzdanje. Hvala i navijačima na toplom dočeku“, rekao je Jagodić – Kuridža.

„U dobrom smo periodu i svakako bi bilo jako dobro da se i taj meč dobije. Neće biti lako, odlična su ekipa, ali pravimo neki naš plan kako bi mogli da dođemo do rezultat u tom meču. Niko se nije naigrao tamo u Lionu, igraju čvrsto sa mnogo kontakta, puno ofanzivnih skokova. Sigurno ćemo morati, kako se to kaže, da postavimo telo i ako uđemo u egal utakmicu mimaćemo neku šansu. Gledao sam prvu utakmicu i analizirali smo je kao tim, svakako ćemo morati da promenimo neke stvari u odnosu na taj prvi meč“, zaključio je košarkaš.

Utakmica Asvel – Crvena zvezda igra se u petak od 20:45, a prenos je na Sport Klubu 1.