Baskonija se konačno pojačala, stigao Kriston

Euroleague 27. jan. 202014:50 > 14:51
Podeli:
J Pat Carter/Getty Images

Američki košarkaš Semadž Kriston koji igra na poziciji plejmejkera postaće novi košarkaš španske Baskonije gde stiže iz CSP Limoža.

Baskoniji još pod početka sezone fali plejmejker jer se tada povredio Džejson Grejndžer. Uz njega su organizatori igre u ekipi Pijerija Henri i Luka Vildosa, a to je rezultiralo da baskijska ekipa ima slabu organizaciju napada i najmanje asistencija u Evroligi.

To bi trebalo da promeni Semadž Kriston koji stiže iz Limoža gde je prosečno beležio 16,5 poena po meču i čak 7,6 asistencija. Ovaj košarkaš je ranije bio i član Hapoela Ber Ševe gde je igrao odlično u pretprošloj sezoni, a igrao je i u Kini, Portoriku i italijanskom Pezaru. Kriston je bio 55. pik na draftu 2014. godine kada ga je uzeo Majami ali ga je proseldio Oklahomi. Tander ga je koristio u sezoni 2016/17, ali ga je prosleđivao svojoj razvojnoj ekipi Oklahoma Siti Blu.

Baskonija pokušava da preokrene svoju sezonu u kojoj se rastala sa trenerom Velimirom Perasovićem, da bi zatim vratila na klupu crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića. Baskonija je od tada dobila velike utakmice protiv Barselone i Reala u Evroligi odnosno ACB ligi, a u poslednjem evroligaškom duelu savladala je ruski Himki.