Real ne putuje u Milano? Evroliga sprema plan B

Euroleague 25. feb 202020:43 > 20:48
Podeli:
Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Odigravanje meča 27. kola Evrolige između Olimpije Milano i Real Madrida pod znakom je pitanja zbog izbijanja koronavirusa u Italiji.

Ekipa Etorea Mesine bi 3. marta trebalo da ugosti Kraljevski klub, međutim, u Madridu još ne znaju da li će tim putovati u Italiju.

Povezano

Kako prenosi Marka, Real očekuje i odluku rukovodstva Evrolige.

Isti izvor navodi da Evroliga prati stanje i priprema planove za vanredne situacije kako bi mogla da se nosi sa bilo kakvim scenarijom, mada, nije sigurno hoće li ih koristiti.

Evroliga kontinuirano prati situaciju i u bliskom je kontaktu sa italijanskim klubovima, kao i sa svim gostujućim klubovima. Pažljivi smo i na najave i preporuke Svetske zdravstvene organizacije. Liga i ekipe pripremaju planove vanredenog delovanja kako bi odgovorili na svaku potencijalnu situaciju, ali još nije jasno hoće li se bilo koja od ovih aktivnosti aktivirati za buduće utakmice Evrolige i Evrokupa u Italiji,“ navodi se u saopštenju.

Italijanska federacija je danas odložila sve mečeve u muškoj i ženskoj konkurenciji koji su na programu sledećeg vikenda.