Janis: Karakter odlučio… Jorgos: Pogrešne odluke…

Euroleague 28. feb. 20209:52 > 9:55
Podeli:
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

U duelu Makabija i Olimpijakosa prelomio je Skoti Vilbekin. Ekipa iz Pireja je imala sve u svojim rukama, imala je lepu prednost pred kraj meča ali je "ponos Izraela" iskrckao prednost protivnika kome je deset sekundi pre kraja presudio Skoti Vilbekin.

Bio je to specifičan duel u kom su se srele dve slične trenerske filozofije koje su svojstvene baš Olimpjiakosu. Ono što je radio kao trener grčke ekipe Janis Sferopulos je sada preneo u Makabi, dok Jorgos Barcokas, koji je bio prethodnik Sferopulosa u Olimpijakosu pokušava sada da vrati isti DNK koji je crno-beli tim oduvek imao.

U duelu tih ekipa je pobedu odneo Janis Sferopulos i Makabi.

Čestitam svim igračima. Način na koji su došli do pobede je najvažniji. Nisu odustajali, borili su se do kraja i pokazali su karakter. Igrali su dobru odbranu na kraju. Mislim da u ključnom trenutku utakmicu odlučuje ličnost igrača. Danas su moji igrači pokazali svoju ličnost„, rekao je Janis Sferopulos koji je hvalio i Skotija Vilbekina.

Svi znamo njegove kvalitete. Zreo je dovoljno i zna da napravi pravu odluku. Teško je dobiti timove koji igraju sa toliko energije i čvrstine kao Olimpijakos„.

Seffi Magriso/Euroleague Basketball via Getty Images

Olimpijakosu je međutim čvrstina izostala u ključnim momentima kada je deset sekundi pre kraja sam ostao Skoti Vilbekin koji je pogodio trojku za pobedu. Posle toga Pirejci nisu uspeli ni da upute šut ka košu.

Neke odluke na kraju utakmice su odlučile rezultat. Sve odluke koje smo napravili i one koje je napravio Makabi su bile protiv nas. 40 minuta smo imali dobru odbranu i zato je trebalo da dobijemo meč. U poslednja dva tri minuta smo uradili sve što smo mogli, i kažem ovo u šali, da izgubimo. Pravili smo greške, promašivali bacanja, dali smo Vilbekinu penale… sve… Čak i u poslednjem napadu smo napravili grešku. Kada god imaš šansu da dobiješ u Tel Avivu to moraš da iskoristiš„, rekao je Jorgos Barcokas koji poručuje da ekipa napreduje i da je optimista po pitanju plasmana u plej-of.