"Biraće Pokuševskog, neće da propuste novog Jokića"

Euroleague 18. mar. 202019:01 > 19:04
Podeli:
Panagiotis Moschandreou/EB via Getty Images

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas siguran je da će talentovani srpski košarkaš Aleksej Pokuševski biti izabran na sledećem NBA draftu.

“Na skoro svakom našem treningu su NBA skauti koji ga gledaju, a članovi mog stručnog štaba i ja dobijamo mnogo poziva u vezi sa njim. Trenutno je u NBA pritisak u vezi s takvim stvarima, timovi ne žele da propuste sledećeg Dončića ili sledećeg Jokića. Njih dvojica su stvorili nervozu u NBA ekipama – zašto je Dalas odabrao Dončića i kako su Nagetsi odabrali debelog momka koji ima skoro tripl-dabl u proseku“, kaže Barcokas za Eurohoops i dodaje:

Povezano

“Sada žele da nađu sličnog igrača u Evropi, zato je svaki igrač sa potencijalom pod mikroskopom, a Pokuševski je upravo taj. Visok je 213 cm, ima sjajan raspon ruku i odlične košarkaške instinkte. Izvrstan je sa loptom u rukama, može da šutira i dodaje, da igra u pik-en-rolu“.

Na osnovu svega rečenog, jasno je da Barcokas ima visoko mišljenje o 18-godišnjem srpskom košarkašu, ali navodi i neke nedostatke.

“Sa druge strane, nedostatak fizikalija je problem, ali to je normalno. Dalje, tu je pitanje koje pozicije može da brani, tj. koju poziciju može da igra u NBA. Npr, pitaju me može li da bude sledeći Bjelica, sledeći Novicki… Ono što u ovom trenutku mogu da kažem jeste da sam iznenađen njegovom košarkaškom inteligencijom. Tim u koji dođe će biti ključno jer je on i dalje dete, kao i njegova radna etika. Ima potencijal, ali mislim da još nije srpeman da igra u NBA – moraće da ode u tim koji će raditi s njim i razvijati ga u naredne dve-tri godine“.