Singlton predlaže "evroligaško ludilo" po uzoru na NCAA

Euroleague 22. mar 202010:33 > 10:39
Podeli:
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Evroliga je stala na 28 odigranih utakmica, a pitanje je da li će uopšte biti nastavljena. Krilni centar Efesa Kris Singlton predlaže da se ovogodišnje takmičenje završi "na brzinu".

Dok je fudbal odlaganjem Evropskog prvenstva ostavio većini evropskih liga prostor da završe svoja prvenstva kada se pandemija virusa korona potencijalno smiri, košarka ima previše znakova pitanja. Predstoje Olimpijske igre koje se još uvek ne otkazuju pa je veliko pitanje kako će se završiti domaća takmičenja i Evroliga, Evrokup i FIBA Liga šampiona.

Moguće je da će se takmičenja završavati po principu „na brzinu“, što su već predlagali neki funkcioneri klubova iz Evrokupa, a to predlaže i Kris Singlton.

Vlasnicima Evrolige: Znam da pokušavate da pratite model po kom posluje NBA, ali šta mislite da samo ove godine koristimo model „martovskog ludila“ kao u NCAA„, napisao je Kris Singlton na Tviteru.

Predlaže Kris čitav sistem takmičenja, pa tako kaže da treba da se igra u tri grada, dva u kojima bi domaćini bili Efes i Real kao dva prvoplasirana tima Evrolige dok bi fajanl for bio u trećem gradu. Kaže da bi podelio ligu u dve grupe od po devet timova, a osmi i deveti tim bi igrali za osmo mesto, a zatim bi se igralo četvrtfinale u obe grupe. Dva tima bi išla na fajnal for.