Mitrović: Evroligin plan je košarkaško samoubistvo

Euroleague 3. apr 202012:54 > 12:57
KK Crvena zvezda

Krilni centar Manrese Luka Mitrović kaže da nije realan plan Evrolige da se sezona nastavi.

Iz elitnog evropskog takmičenja izneli su nekoliko modela koji se razmatraju, jedan je 78 utakmica za pet nedelja u gradu sa dve hale, a srpski košarkaš za nova.rs ističe da je iz ugla igrača to jako teško.

“Jasno je u kom smeru sve ide, možda i ima nekog razloga da se igraju takmičenja u julu i avgusti, ali iz ugla sportiste i direktnog učesnika nema nikakve logike. Pa bićemo dva-tri meseca bez treninga, u izolaciji, kao svi ljudi. Možda i više. I posle neko treba da odigra dve-tri utakmice nedeljno za nešto više od mesec dana. To je košarkaško samoubistvo. Nije to samo moj stav, već tako razmišlja ogroman broj igrača”, kaže Mitrović za Nova.rs i dodaje:

“Ako treba svi klubovi da budu u jednom gradu, to znači da pojedini neće moći da igraju domaće lige, na primer četiri španska, dva turska, dva nemačka… To nisu klubovi iz sredine ili donjeg dela tabele, nego iz vrha. Zar mislite da je to dobro?”

U trenutku prekida Anadolu Efes je bio prvi sa učinkom 24-4, ispred Real Madrida i Barselone (22-6). Crvena zvezda je 14. sa skorom 11-17 i za timovima koji su u plej-of zoni (Himki, Fenerbahče) zaostaje dve pobede.