Slukas: Produžetak ugovora? Ako Obradović ode…

Euroleague 8. apr 202010:28 > 10:32
Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaš Fenerbahčea Kostas Slukas rekao je u intervjuu za grčki list „Ta Nea“ da će njegov ostanak u klubu zavisiti od jednog konkretnog poteza kluba.

Ugovor između istanbulskog tima i Slukasa važi još godinu dana, a čelnici Fenera već pregovaraju sa grčkim košarkašem o produžetku saradnje.

Ipak, Slukas ima jasan stav o tome.

Postoje neke glasine da ću se vratiti u Olimpijakos ili da ću potpisati za Panatinaikos. Čitam i slušam različite scenarije, ali sve što znam u ovom trenutku je da imam ugovor sa Fenerom još godinu dana. Situacija je sada specifična, ali taj ugovor je i dalje na snazi još godinu dana. Ipak, ukoliko trener Obradović ode kao što se spekuliše, cela situacija se menja“, rekao je Slukas.

On je govorio i o pandemiji virusa korona, kao i o tome da je ceo tim bio testiran i da se klub oglasio saopštenjem, navodeći da je jedan igrač zaražen.

Pojavio se virus u ekipi jer su moji saigrači to doneli iz Moskve, kada smo igrali protiv Himkija. Nisam igrao taj meč, ostao sam u Istanbulu. Bili smo uplašeni. Kada se taj problem pojavio, u Turskoj se sve stavljalo ’pod tepih’. Liga je nastavljena kao da se ništa nije dogodilo. Nadam se da će sve biti dobro na kraju“, dodao je Slukas.

Postoje različita nagađanja o tome kada i na koji način bi ova sezona Evrolige mogla da se nastavi, a o inicijalnim predlozima košarkaška javnost nije imala dobru reakciju. Oglasili su se predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović, srpski menadžer Miško Ražnatović, košarkaš Armanija Nemanja Nedović.

Sezona bi trebalo da bude završena. Veoma je teško da sada ponovo zaigramo pod bilo kojim uslovima. Situacija je otišla predaleko u celoj Evropi i bilo bi neodgovorno i opasno nastaviti sezonu. Smatram da bi sezona u Evroligi trebalo da bude suspendovana, sa ili bez proglašenja šampiona“, zaključio je Slukas.