Oriola: Pešić? Jugoslovenski stil, strog i zahtevan

Euroleague 12. apr 202021:52 > 21:56
Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaš Barselone Pjer Oriola govorio je za španski „As“ o tome kako provodi vreme tokom izolacije zbog pandemije virusa korona, a istakao je i da mu nedostaje košarka.

Kako kaže, najviše mu nedostaje atmosfera iz svlačionice.

Kada sa nekim sve delite devet ili 10 meseci i stalno ste zajedno, umorite se od tih ljudi. Ali sada mi ta atmosfera nedostaje“, rekao je Oriola i dodao:

„Pokušavam da održim svakodnevnu rutinu, imam i psa, mogu u šetnju i to veoma cenim. Klub nam je svima poslao kućni bicikl i sada sam zavoleo taj trening. To je nešto što nikada nisam voleo i biciklizam sam gledao samo na televiziji kada je u toku Tur de Frans“.

Oriola je govorio i o mogućnostima da se nastavi sezona.

Mislim da imamo više od 30 utakmica u Endesi i Evroligi i razmišljamo o tome kako bismo sve mogli da odigramo i uklopimo, ako se nastavi sezona. U Evroligi se govori o tome da se sve odigra u jednom gradu, bilo bi to poput turnira, Svetskog ili Evropskog prvenstva, ali ništa se još sigurno ne zna“, rekao je košarkaš Barselone i dodao:

„Sezona je do prekida bila dobra za nas, ostvarili smo devet uzastopnih pobeda, stigli do plej-ofa, među prve četiri najbolje ekipe smo trenutno i mislim da bismo sigurno mogli do Fajnal-fora. Ako nastavimo sezonu, videćemo“.

Navijače je zanimalo kako bi izgledala idealna petorka Barselone po izboru Oriole, kao i ko su najbolji treneri sa kojima je radio.

Tomas Ertel, Huan Karlos Navaro, Pit Mikel, Nikola Mirotić i Odi Noris. Od najboljih trenera sa kojima sa kojima sam izdvojio Haumea Ponsarnaua, Pedra Martineza, Sita Alonsa, Serđa Skariola i Svetislava Pešića“, rekao je Oriola i dodao:

Pešić ima taj jugoslovenski karakter, veoma je strog i zahtevan u svim aspektima. Ipak, on je veoma prijatna osoba, pričljiv je i uvek ima hiljadu tema za razgovor“.