"Mnoge sam vodio, ali niko nije lider kao Spanulis"

Euroleague 19. apr. 202016:42 > 16:44
Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas govorio je za španski “Ful basket”, a jedna od tema kojih se grčki stručnjak dotakao ticala se i rada sa najvećim zvezdama evropske košarke, koje je u nekom trenutku svoje karijere Barcokas trenirao.

Učim sve ove godine. Sada znam dovoljno da ne pravim iste greške. Mnogi od najvećih igrača imaju jake ličnosti i svesni su da su najbolji. Nikada nisam video lidera poput Vasilisa Spanulisa, to je moj stav. Huana Karlosa Navara sam vodio pred sam kraj njegove karijere. Aleksej Šved me je iznenadio – on je potpuno suprotan od predstave koju prema njemu imaju neki. Razume okolnosti bolje od svih ostalih”, izjavio je Jorgos Barcokas, prvi grčki trener koji je postao prvak Evrope sa nekim timom.

Povezano

Bilo je to 2013. godine u nezaboravnom finalu Evrolige.

Osvajanje titule najviše zavisi od tima. Kao treneri, možemo da kontrolišemo napredak igrača na dnevnom nivou. Ako na kraju treninga osećate da je tim bio bolji nego pre početka, onda znate da ste na pravom putu”, rekao je grčki trener.

Barcokas ima 54 godine, a Olimpijakos je pre povratka u Pirej početkom 2020. godine već vodio u periodu od 2012. do 2014. godine. Radio je još u Olimpiji iz Larise, Marusiju, Panioniosu, Lokomotivi Kubanj, Barseloni i Himkiju. Kao igrač je čitavu 11-godišnju karijeru proveo u Marusiju.