Tomić: Imao sam ponude, ali čekam

Euroleague 25. apr. 202015:21 > 15:23
Podeli:
Crvena zvezda mt:s

Nekadašnji trener Crvene zvezde Milan Tomić kaže da će još malo sačekati sa traženjem novog angažmana.

Tomić je u oktobru napustio klub sa Malog Kalemegrana, koji je pod njegovim vođstvom prošle sezone osvojio titule u ABA ligi i Superligi Srbije. Angažman u ’crveno-belima’ je za 46-godišnjeg stručnjaka bio prvi u ulozi stalnog glavnog trenera, pošto je prethodno u Olimpijakosu bio asistent ili je privremeno vodio prvi tim.

Imao sam ponuda iz inostranstva, ali i dalje čekam. U ovom momentu ništa ne funkcioniše i nema sporta. Klubovi još čekaju na odluku sa vrha, tržište je u kolapsu. Iskreno, mislio sam da ponude koje sam dobijao nisu dovoljno dobre i nisam želeo da uskačem u novi posao tek tako“, priča Tomić, prenosi Mozzartsport, „Nisu me zvali ni ljudi iz Olimpijakosa, već sam imao pozive drugih klubova. Ali, ja sam odlučio da sačekam. Što se tiče mog povratka u Olimpijakos, to nije pitanje za mene, već za nekog drugog. Tu sam, znaju kakve emocije gajim prema Olimpijakosu“.

Trenutno je sve na čekanju, ne zna se da li će košarkaške sezone nastaviti ili će biti završene bez šampiona, a na pitanje šta on misli Tomić je rekao:

Moramo da sačekamo i vidimo kakva će biti zdravstvena situacija, pre nego što u opšte razmišljamo o povratku na parket. Najveći deo stranaca otišao je svojim kućama, a pošto se budu vratili moraće da prođu kroz detaljne lekarske preglede i karantin. To je proces za koji je potrebno vreme. Drugi problem su plate. Da li će se igrači vratiti ako nisu plaćeni? Da li će prihvatiti redukciju plata? Treba razmišljati o mnogim stvarima. Minimum je potrebno dve do tri nedelje zajedničkog rada kako bi se ekipe ponovo vratile“.