Čović: Realno da Zvezda igra u Evropi, Superliga cirkus

ABA League 6. maj 202017:34 > 17:38
KK Crvena zvezda

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je da ’crveno-beli’ neće nastaviti sa treninzima dok se ne proveri zdravstveno stanje svih igrača i ponovio da se zalaže da se sezona završi na terenu.

Košarkaška sezona je prekinuta pre nešto manje od dva meseca, a iako su od ove nedelje sportskim klubovima dozvoljeni treninzi uz određena ograničenja, šampion Srbije ne nastavlja sa radom. Klub sa Malog Kalemegdana je u sredu obeležio Đurđevdan, a Čović je tom prilikom istakao da je sport važan, ali da je od njega bitnije zdravlje igrača.

Povezano

Iskušenja još postoje i treba svi da budemo racionalni, odgovorni i disciplinovani, vodeći računa o sebi i porodicama, a onda i o drugim ljudima. Zvezda neće početi sa trreninzima dok se u potpunosti ne proveri zdravstveno stanje svih igrača. Dva meseca su van treninga, imali su višednevnu karantinsku izolaciju od 28 dana jer smo 12. marta bili u Španiji, na sreću nismo igrali protiv Reala čijih je pet igrača bilo zaraženo“, rekao je Čović za Tanjug.

Što se tiče nastavka sezone, Čović je istakao da će Zvezda sačekati 24. maj, kada će Evroliga doneti odluku, a očekuje se da će potom isto učiniti i ABA liga.

Sačekaćemo 24. maj i vrlo smo zahvalni državi i gradu Beogradu što su na kontakt Evrolige smogli snage da se kandiduju i prijave za domaćina u drugom formatu, da svih 18 klubova budu na jednom mestu, da se odigra šest kola, a potom ’fajnal-ejt’ i ’fajnal-for’. Beograd ima te kapacitete što se tiče i sportskog, smeštajnog, transportnog, medicinskog dela. Mi smo od početka zagovornici da se sva prvenstva završavaju na terenu, sve ostalo je sticaj okolnosti nekakva viša sila, koju niko nije planirao“, naglasio je Čović.

Predsednik šampiona Srbije se dotakao i pitanja ko će izboriti plasman u Evroligu ukoliko se sezona u ABA ligi ne završi na terenu. Takođe, tu je je i pitanje Superlige koja je trebalo da usledi po završetku regionalnog takmičenja.

Mi o tome ne odlučujemo, nego Evroliga. Oni će se voditi svojim pravilima i kad je Evroliga i Evrokup u pitanju. Realno je da Crvena zvezda igra evropsko takmičenje, ali treba voditi računa i kako će početi sledeća sezona. Srbija jeste dobro prošla, ali mnogi drugi nisu“, istakao je Čović i osvrnuo se na Superligu, „Nikad nisam počinjao ono što ne možemo da završimo, zašto bismo pravili taj cirkus, da počinjemo ligu koju ne možemo da završimo. Ništa se nikome neće desiti da se preskoči jedna godina koja je vezana za celu ovu pošast kao globalnu višu silu“.