SK: Beograd ima najveće šanse za završnicu Evrolige!

Euroleague 7. maj 202018:12 > 18:14
SK

Grad Beograd zvanično se kandidovao za organizaciju završnice Evrolige i ima najveće šanse da je dobije, saznaje Sport Klub.

Pored glavnog grada Srbije, u konkurenciji su još Atina i Berlin, a završnica elitnog takmičenja planirana je za period od 4. do 26. jula. Tada bi trebalo da budu odigrane preostale 54 utakmice regionalnog dela sezone, a potom bi usledio plej-of, kao i ’fajnal for’. Tom prilikom, ukoliko Beogradu bude dodeljeno domaćinstvo, utakmice će se igrati u prisustvu najviše 500 ljudi, uz poštovanje svih epidemioloških mera koje tada budu na snazi.

Povezano

Potrebne garancije za organizaciju dala je, kako Sport Klub saznaje, Vlada Srbije, koja se obavezala da će svim učesnicima biti omogućen ulazak u Srbiju. Takođe će nadležni organi prihvatiti rezultate medicinskih testova država iz koje dolaze učesnici Evrolige.

Iz Grada Beograda su kao glavne razloge za kandidaturu naveli da bi organizacija završnice Evrolige mnogo značila za razvoj srpskog sporta, promociju Srbije i podršku turizmu, koji je i te kako pogođen zbog pandemije koja još traje. Ukoliko bi prestonica Srbije dobila organizaciju završnice Evrolige, to bi dovelo do dolaska nekoliko hiljada turista, što bi bila velika stvar za srpski turizam.

Podsetimo, takmičenje u Evroligi je prekinuto sredinom marta zbog pandemije koronavirusa, a 24. maja se očekuju konačne odluke po pitanju nastavka sezone. Trenutni plan je da ekipe od 29. maja do 11. juna budu u karantinu, ukoliko bude bilo potrebno, potom obave pripreme do 2. jula, a zatim uslede utakmice koje ćete moći da pratite u direktnim prenosima na Sport Klubu.