"Veze između Perasovića i agenta, dočekao me na nož"

Euroleague 22. maj. 202012:11 > 12:20
Podeli:
Photo by Alex Caparros/EB via Getty Images

Nekadašnji krilni košarkaš Crvene zvezde i Olimpijakosa Marko Kešelj u intervjuu za Sport klub kaže da je najveću grešku u karijeri napravio 2012. godine, tek pošto je osvojio Evroligu sa Pirejcima.

“Sa 24 godine sam bio prvak Evrope, reprezentativac i tog leta sam nekako olako shvatio sve to. Na košarku nisam gledao kao na posao, već kao na ljubav, igru, zabavu i, mogu slobodno da kažem, i zaj..anciju. Zbog toga sam napravio sve greške koje su me kasnije skupo koštale. U tom periodu smo bili na pripremama sa reprezentacijom i meni su razni menadžeri prilazili i predlagali mi dosta toga. Ja sam od svoje 15. godine bio sa Miškom (Ražnatovićem), izgradio sam odnos sa njim i gledao sam ga kao svog prijatelja, a ne poslovnog saradnika. Savetovao sam se tada sa nekim starijim igračima i oni su mi rekli da probam“, kaže Kešelj u velikom intervjuu za Sport klub i dodaje:

Povezano

“Pojavio se jedan menadžer, neću da mu kažem ime, i rekao mi da će da me odvede u NBA i meni se, kao klincu od 24 godine, ta ideja dopala. U tih mesec dana sam prešao kod tog menadžera da me zastupa. Sećam se razgovora sa Miškom, osećao sam se neprijatno kao da raskidam sa devojkom. On mi je iskreno rekao da misli da ja to ne mogu i da taj čovek samo hoće da me preuzme kao igrača. Nisam imao tada sa kim da se posavetujem, sve odluke sam donosio sâm, pa sam i sve posledice sâm snosio“.

Marko je odbio produženje ugovora sa Olimpijakosom, a ulogu u tome igrao je i odlazak Dude Ivkovića sa mesta trenera.

„Mislio sam da je možda bolje da odem u klub gde ću da igram i da dobijem veću ulogu, pa da posle idem u NBA. To mi je bio dečački san koji sam želeo da ostvarim oduvek. Tako sam odbio Olimpijakos, a oni su doveli drugog igrača. Leto je prolazilo, ja sam to sve olako shvatio. Miško me je pozvao u jednom momentu i rekao mi: ‘Čoveče, da li shvataš da se klubovi popunjavaju? Jeste li nešto rešili?‘ Na to sam mu rekao da je bio u pravu, da mi čovek nudi Valensiju i da nema ništa od onoga o čemu smo govorili na početku. Rekao sam Mišku da je bio u pravu i vratio sam se kod njega. Ipak, potpisom za Valensiju napravio sam dodatni problem jer je drugačija bila poslovna politika između trenera Valensije Perasovića i tog drugog menadžera. Čim sam sleteo u Valensiju, trener me je dočekao ‘na nož’, bez ikakvog razumevanja i tolerancije“.

Kešelj kaže da je tu njegova karijera krenula nizbrdo.

“Posle te sezone je bilo jako teško vratiti se na nivo na kome sam bio, a Olimpijakos je ponovo osvojio Evroligu, ostala je cela ta ekipa u kojoj sam igrao i u kojoj sam imao ulogu na krilu zajedno sa Papanikolauom. Samo nije bilo mene i Lazarosa Papadopulosa – njega zbog godina i povreda, a mene zbog lude glave. Sve se okrenulo loše po mene. Epizoda sa Valensijom je za mene bila traumatična“.