Asocijacija igrača moli Evroligu da otkaže sezonu

Euroleague 25. maj 202010:55 > 11:01
Podeli:
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

U ponedeljak će biti poznata sudbina aktuelne sezone Evrolige. Klubovi sa A licencom treba da glasaju o tome, a pred glasanje je Asocijacija igrača ELPA poslala pismo upravi Evrolige u kom moli da se utakmice ne igraju.

Iz ELPA poručuju da su svesni da ta Asocijacija nije akcionar ali je poručeno da klubovi treba da znaju kakva ograničenja i kakvi rizici postoje ako se sezona nastavi. Portal nova.rs prenosi sadržaj pisma.

Samo tri nedelje pripremnog perioda nisu dovoljne za pripreme igrača. Iako smo svesni da neki već imaju pristup treninzima, drugi su nedeljama udaljeni od takvog luksuza”, navodi ELPA uz objašnjenje da neki klubovi Evrolige nisu predstavili program kondicionih programa igrača tokom samoizolacije“.

Povezano

 “Povratak treninzima, odnosno brojni fizički testovi pokazali su loše rezultate zbog nedovoljnih treninga ili loših uslova. Nastavakom lige u planiranom periodu ozbiljno bi se povećao rizik od povreda i drugih zdravstvenih problema koji bi mogli da utiču i na sledeću sezonu. Mnogi stručnjaci za sportsku medicinu sigurni da je posle dužeg perioda samoizolacije igračima neophodno najmanje šest nedelja priprema pre ponovnog pokretanja sezone kako bi se minimalizovao povišen rizik od povreda.”

ELPA napominje da košarkaši žele da se vrate na teren, poslu koji najviše vole, u interesu klubova, na radost navijača, ali ne pod sadašnjim rizikom, već od početka 2020/21 sezone.