Užbinec za SK: Očekivana odluka Evrolige

Euroleague 25. maj. 202014:58 > 15:01
Podeli:
KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je pre nešto više od mesec dana počela sa stvaranjem ekipe za narednu sezonu. Ekipa iz Ljubljane se uoči prekida ABA lige borila za mesto u doigravanju, ali u prednosti i to značajnoj je bio Mornar.

Naravno, čelnici kluba su pratili dešavanja u vezi sa eventualnim nastavkom takmičenja, a što se odluke Evrolige tiče, Davor Užbinec direktor kluba je naglasio da nije iznenađen, neprotiv.

„Smatram da je odluka čelnika Evrolige potpuno očekivana. Suočeni smo sa velikim zdravstvenim problemom koji je zaustavio gotovo sve životne tokove. Samim tim, nije bilo realno za očekivati da se Evroliga ili Evrokup nastave, a u toj situaciji jedino je logično da se donese odluka koja je doneta. Naravno da ima mnogo klubova koji su nezadovoljni ovom odlukom, ali tako je uvek kada se bitne stvari i pitanja ne rešavaju na terenu nego za zelenim stolom“, naglasio je Davor Užbinec za Sport Klub i nastavio:

„Uskoro će se održati i Skupština ABA lige, a smatram da regionalno takmičenje ne treba nastaviti, niti ima razloga. Zdravstvena situacija se popravlja u regionu, ali mislim da ne treba izlagati bilo koga riziku, kada je ključno pitanje, a to je plasman u Evroligu rešen. Što se tiče Evrokupa, uz Partizan koji je siguran učesnik drugog po rangu evropskog takmičenja, uveren sam da će ugled regiona u Evrokupu braniti Budućnost, Mornar i Cedevita Olimpija. Verujem da je takav epilog realan i objektivan“.

Ostalo je otvoreno pitanje o eventualnom proširenju lige i načinu na koji to uraditi.

„Ponavljam, mislim da ne treba nastaviti takmičenja u ABA ligi. Ne bih želeo da se bavim spekulacijama niti da prejudiciram odluke koje će biti donete na Skupštini koja sledi za koji dan. Svaki klub ima pravo glasa, jasno je da će odluke morati da se donesu za zelenim stolom ili putem video linka, a ne na parketu, pa će samim tim biti nezadovljnih klubova. Ali, uvek je tako kada se ne odlučuje na parketu, nego za stolom“, zaključio je Užbinec.