ELPA zadovoljna, Datome ponosan zbog odluke

Euroleague 25. maj 202015:55 > 15:57
Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Udruženje košarkaša Evrolige pozdravilo je odluku o otkazivanju sezone koju je u ponedeljak donela Evroliga.

Udruženje igrača Evrolige (ELPA) zadovoljno je odlukom o otkazivanju sezone. ELPA smatra da je ovo bila jedina ispravna odluka kako bi zdravlje i bezbednost svih bili sačuvani.

Udruženje je svesno teškog trenutka za evropsku košarku zbog apandemije koja je duboko pogodila sport. U ovoj situaciji su menadžment Evrolige, klubovi i igrači pokazali sjajnu saradnju i preduzimaju se neophodni koraci kako bi budućnost košarke bila svetlija.

ELPA je od prvog dana bila zagovornik prekida sezone, ne samo da bi skoro 300 igrača ostalo bezbedno, ali i zbog zdravlja trenera, zaposlenih u klubovima, zvaničnika takmičenja, volonetera, predstavnika medija i navijača.

„Ono sa čime smo se suočili i lično i globalno nešto je jedinstveno i bez presedana. Nije bilo lako otkazati sezonu, ali to je ispravna odluka i želeo bih da se zahvalim svima koji su podržali ovaj težak potez. Zdravlje igrača i svih uključenih u našu igru, ali i integritet takmičenja su postavljeni kao prioritet i ponosan sam što sam deo ovakve organizacije. Svim igračima bih poručio da je ovo period koji treba da iskoristimo da se pripremimo kako bismo bili bolji sledeće sezone. Hajde da evropsku košarku učinimo još boljom i da je podignemo na viši nivo. Budućnost je pred nama“, poručio je predsednik ELPA Luiđi Datome.