"Ataman mi je rekao da trčim po kiši, jurili su me psi"

Euroleague 28. maj 202013:11 > 13:13
Podeli:
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Bivši košarkaš Crvene zvezde i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević govorio je u podkastu Udruženja igrača Evrolige (ELPA) o svom iskustvu u dresu Efesa, kada mu je trener bio Ergin Ataman.

„Kada sam igrao za Efes, nisam bio baš u dobrim odnosima sa trenerom Atamanom. Jednog jutra me je poslao na trčanje u sedam ujutru, kroz šumu. Šuma je bila udaljena sat i po od grada, morao sam da ustanem u pet. Poslao je mene i kondicionog trenera, padala je kiša. Bilo je neverovatno. Trener mi je rekao da ne trčim, da je to nemoguće, nema nikoga na stazi. Ali, karakteristično za Srbe, rekao sam ’Ne, trčaću’. Ne interesuje me, trčaću. Počeo sam da trčim, bilo je kišno, oblačno, bilo je veoma hladno, kao da ste pod hladnim tušem“, rekao je Rakočević i dodao:

Zatim sam na sred staze ugledao 10 ili 12 pasa. Držali su se zajedno i zaustavili su se kada su me ugledali. I ja sam zastao, ali nisam znao šta da radim. Da li bi trebalo da trčim nazad ili da se ponašam kao da se ne plašim? Počeli su laju, da me jure, popeo sam se na manje uzvišenje kako bih mogao da im pobegnem. Oni nisu uspeli da se popnu i nastavio sam da trčim. Bilo je zastrašujuće, ali iz ove perspektive i zabavno“.

Srpski košarkaš je tri puta osvajao „Alfonso Ford“ nagradu za najboljeg poentera Evrolige – 2007. i 2009. kao igrač Baskonije i 2011. kao košarkaš Efesa.