"Nema boljeg scenarija od zaje*avanja svake nedelje?"

Euroleague 28. maj. 202013:36 > 13:36
Podeli:
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos žustro je odgovorio predsedniku Evrolige Đordiju Bertomeuu.

Iz atinskog tima najavili su mogućnost da odustanu od učešća u Evroligi, te da postoji opcija da pređu u FIBA Ligu šampiona.

„U Panatinaikosu veoma dobro znaju da van Evrolige ne postoji neki dobar scenario za njih. Ukoliko se desi da istupe iz lige, priključićemo drugi tim“, prokomentarisao je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu.

Ubrzo je, putem društvenih mreža, stigao odgovor predsednika Panatinaikosa.

„Kako je moguće da liga koja postiji 20 godina i u kojoj se takmiče veliki klubovi finansijski ne može da se nadmeće sa novim takmičenjem u kome još ne učestvuju velika imena“, napisao je Janakopulos, a preneo Jurohups.

„Znači nema boljeg scenarija nego da vas zaje*avaju mafijaši svake nedelje, da vas tretiraju sa nepoštovanjem u svim aspektima i kroz izjave, da vas ucenjuju da se pridržavate obaveza koje se nameću kroz diktaturu, da se finansijske obaveze ne izvrašavaju na vreme i da vam se čak ne kaže šta će se dogoditi sa isplatama u budućnosti. S obzirom na to da, do sada, mi donosimo najveće prihode, dozvolite mi da se ne slažem“.

Sezona u Evroligi prekinuta je 12. marta, a odluka o konačnom poništavanju doneta je 25. maja, kada je saopšteno da će se u elitnom takmičenju i naredne sezone takmičiti isti klubovi.