"Zajedno prošli vatru i vodu, šokiran sam što Kajl ide"

Euroleague 30. maj. 202023:07 > 23:10
Podeli:
Aykut Akici/EB via Getty Images

Svet evropske košarke šokirala je u činjenica da će posle sedam godina provedenih u redovima CSKA Kajl Hajns napustiti rusku prestonicu – fantastični defanzivac od naredne sezone nastupaće za milanski Armani, a takav razvoj događaja komentarisao je i njegov dugogodišnjisaigrač Andrej Voroncevič.

Veliku žalost zbog Hajnsove odluke da ode u Italiju izrazio je i predsednik „Armejaca“ Andrej Vatutin.

Kada nas je Kajl obavestio da ide, bili smo u neverici. Naravno da je to bio veliki šok, iskreno, to nisam očekivao. Igrali smo dugo zajedno, za te godine smo prošli i kroz vatru i kroz vodu, a osvojili smo mnogo titula. Igrači CSKA vole i poštuju Kajla i njegovu odluku da ode”, izjavio je Andrej Voroncevič.

Hajns je u Moskvi dvaput bio defanzivni igrač godine u EL, a to takmičenje je osvajao čak četiri puta.

Kažu da niko nije nezamenljiv, ali ja sam ubeđen da takvih igrača ima. Hajns je bio snažan na terenu, ali i veliki karakter van njega. Savršeno je izvršavao svoju ulogu, a ja sam kao zamenik kapitena pokušavao da ga podržim i da pomognem da se održi hemija u timu”, rekao je veteran.

Voroncevič je profesionalnu karijeru otpočeo 2004. godine u Lokomotivi iz Moskve, a član CSKA je od 2006. Osvojio je tri Evrolige.