Hajns se oprostio: Moskva je bila dom mojoj porodici

Euroleague 3. jun 202016:05 > 16:06
Turkish Airlines EuroLeague

Moskovski CSKA u sredu je i zvanično potvrdio ono što se zna već neko vreme. Kajl Hajns više neće nositi dres Armejaca.

Kajl Hajns više nije košarkaš CSKA. U Moskvu je stigao 2013, a prošle godine je produžio ugovor na jednu plus jednu godinu. Taj ‘plus jedan’ neće iskoristiti.

Već nekoliko dana se zna da Hajns odlazi, a sada je ta informacija samo zvanično potvrđena.

„Veoma mi je teško da nađem reči kako bih opisao šta je ovih sedam godina značilo ze moju porodicu i mene. CSKA će uvek biti moj dom i uvek će biti u mom srcu. Zahvalio bih se gospodinu Ivanovu, gospodinu Vatutinu i gospodinu Furevi na šansi da igram za CSKA. Hvala treneru Itudisu koji me učinio boljim čovekom i boljim košarkašem. Hvala svim mojim saigračima bivšim i sadašnjim, bila je čast i privilegija deliti teren sa vama. Hvala navijačima za svu strast i podršku svih ovih godina. Hvala Rusiji i Moskvi koji su bili dom mojoj porodici. Svi ćete mi mnogo nedostajati“, poručio je Hajns.

„Mnogi će se sećati dve titule Evrolige, šest titula VTB lige, šest nastupa na Fajnal foru ili pobeda tokom tih godina. Ja ću se sećati ljudi sa kojim sam se sprijateljio, odnosa koje sam izgradio sa svima vama. Imali smo i dobre i loše momente, plakali smo kada je bilo teško, slavili smo pobede i trijumfe. Na kraju smo iz svega uvek izlazili jači. Iako je naš zajednički put došao do kraja, ovo nije zbogom. Videćemo se opet. Ostaćete u mom srcu. Hvala još jednom. Vaš kapiten“, dodao je Hajns.