Saša Obradović definitivno Zvezdin!

ABA League 8. jun 202021:19 > 21:20
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Saša Obradović od ponedeljka uveče i zvanično više nije trener Monaka u koji je došao u februaru 2019, saopštio je klub iz Kneževine.

Pedesetjednogodišnji Srbin je u oproštajnoj poruci naglasio da je odluka da napusti Monako bila teška, ali i potvrdio da će sesti na klupu Crvene zvezde.

„Odluka da napustim Monako bila je teška, ali izazov koji je predložila Crvena zvezda doneo je prevagu,“ poručio je Obradović koji se u rodnom gradu i klubu koji odlično poznaje vraća na najviši nivo.

Monako je ove sezone bio prvi u svojoj grupi u Top 16 Evrokupu pre nego što je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, a interesantno je da ekipa 2019. i 2020. pod Obradovićevim rukovodstvom nije izgubila nijednu utakmicu na svom terenu.

„Najviše žalim što nisam uspeo da završim posao sa Monakom. Želim da se zahvalim predsedniku, generalnom direktoru, princu i vladi što su mi iskustvo u Monaku učinili nezaboravnim. Takođe želim da se zahvalim navijačima koji su uticali da se od početka osećam kao kod kuće. Stvarno sam uživao. Siguran sam da će Monako ostati konkurentan,“ dodao je Obradović, koji je u nedelju doputovao u Beograd, a uskoro se očekuje ozvaničenje saradnje sa klubom sa Kalemegdana.

Srbin je trenersku karijeru počeo u Kelnu, a radio je još u Kijevu, Turovu, Donjecku, Albi, Lokomotivi i Monaku.

Crveno-beli su se u ponedeljak rastali sa dosadašnjim šefom struke Draganom Šakotom.