“Noko vrlo pokretan za svoju snagu, sportski je tip”

Podeli:
Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Plejmejker Albe Stefan Peno, dosadašnji saigrač novog centra Crvene zvezde Lendrija Noka, smatra da su crveno-beli povukli pravi potez dovođenjem 208 cm visokog košarkaša.

“Mislim da je najveća Nokova prednost to što je jako pokretan za svoju snagu i kilažu. To ga čini kompletnim defanzivcem sa malo nedostataka. Npr, baš zato što je veliki i pokretan, pik-en-rol može da brani na mnogo načina, u zavisnosti od toga šta trener traži”, ističe Peno za Sport klub.

Kamerunac među crveno-bele dolazi sa glasom izvrsnog defanzivca, a šta navijači mogu da očekuju na drugoj strani terena?

Povezano

“Svakom centru najviše odgovara dobar dodavač kao plejmejker, pogotovo iz pika. Ne bih se saglasio s time da mu napad nije jača strana, napredovao je dosta i mislim da može da se iskoristi na izvesne načine. Recimo, poboljšao se u igri leđima ka košu”.

Peno kaže da je van terena Noko izrazito sportski tip, a i njega zanima kako će na 26-godišnjeg centra uticati navijači u Beogradu.

“Mi smo inače smirena ekipa, ne znam kako će on reagovati na srpske navijače, ali temperament mu je takav da mislim da može to dodatno da ga ‘naloži”, zaključuje Peno za Sport klub.

Ugovor sa predstavnikom regiona u Evroligu uskoro bi trebalo da potpiše i doskorašnji plejmejker Partizana Kori Volden, a spekuliše se i o dolasku beka Valensije Džordana Lojda.