Delfino: Radije gledam Obradovićevu košarku nego NBA

Euroleague 26. jul. 202017:46 > 17:56
Podeli:
Alex Livesey/Getty Images

Preiskusni Karlos Delfino i dalje igra košarku. Iako ima 37 godina, ovaj Argentinac ne namerava da završi karijeru i posle sezone u Fortitudu je sada član Pezara. Jednom argentinskom novinaru je pričao o tome zašto više voli evropsku od NBA košarke.

Alex Livesey/Getty Images

Teško mi je da završim gledanje jedne cele NBA utakmice. Mora da bude plej of. Osim toga, meč je dug, ljudi trče od jedne do druge strane nekad bez poente. Uvek sam govorio, čak i kada sam igrao tamo za mene je najčistija košarka kada igraju reprezentacije, Olimpijske igre, Svetski kup i plej of Evrolige„, rekao je Karlos Delfino.

Volim da gledam Obradovićeve timove pre nego Popovičeve. Uvek sam to govorio. Jednostavno evropska košarka mi deluje kao da pobeđuješ u šahu. NBA je više kao šou. Živeo sam tamo, dopadalo mi se, to je san ali atletski deo ubija košarku. Problemi igre su rešeni sa strane atletskih sposobnosti igrača, a ne sa strane ličnih umeća igrača. Čuvaš sebe da više skačeš, a nećeš da izmisliš neki novi pokret da napraviš prostor ili da sa saigračem odigraš pik end rol. Ako je predonost atleticiza, postajemo atlete, a ne košarkaši„, objasio je Delfino.

Ovaj košarkaš je igrao u Argentini, Italiji gde je branio boje Ređo Kalabrije i Fortituda, da bi zatim počela i njegova NBA karijera. Bio je u Detroitu, Torontu, Milvokiju, Hjustonu posle čega je bio još u Boki, Baskoniji, Torinu, Fortitudu. Jednu sezonu je takođe proveo i u Himkiju.