Dosta je bilo EL: Revolveraš se vraća u Kinu

Euroleague 30. jul. 20209:41 > 9:52
Podeli:
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Bek atinskog Panatinaikosa Džimer Fredet blizu je potpisivanja ugovora sa CBA-ligašem Šanga Šarksima, a uskoro bi mogao da raskine saradnju sa „Zelenima“.

Fredet je 2019. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa grčkim velikanom, a prema rečima predsednika PAO Takisa Trijantopulosa, on je „slobodan da ide“. Prema navodima grčkih medija, deluje da je najveći razlog za rastanak visoka plata koju Amerikanac ima, a u narednoj sezoni bi prema tom ugovoru trebalo da zaradi oko 1,7 miliona evra.

Povezano

30-godišnji bek je nakon briljantne univerzitetske karijere na Brigam Jangu bio deseti pik NBA drafta 2011. godine, ali nije napravio zapaženu NBA karijeru igrajući za Sakramento, Čikago, Nju Orleans i Njurork.

Fredet je potom otišao u Kinu, gde je igrajući tri godine upravo za ekipu Šangaj Šarksa imao nestvarne statistike, rutinski postižući preko 30 poena po meču u proseku.

Ipak, 2019. godine Fredet se vratio u NBA, gde je nastupao za Finiks Sanse, a potom se oprobao i u Evroligi, gde je igrao za Panatinaikos. U proseku je u sezoni 2019/2020. u EL beležio 12,9 poena (41,7 odsto za tri poena) i 1,8 asistencija za 21 minut na parketu.

Fredeta krasi sjajan šut i ogroman domet, a u mnogim mečevima, naročito tokom univerzitetske karijere, terorisao je odbrane „potežući“ trojke i sa 9-10 metara.