Čović za SK: Neprekidno radimo na dobijanju A licence

Euroleague 10. avg. 202020:34 > 20:37
Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Crvena zvezda nikad nije prestala da radi na dobijanju A licence Evrolige, istakao je predsednik kluba sa Kalemegdana Nebojša Čović prilikom gostovanja na Sport Klubu.

Euroleague Basketball via Getty Images

Bajernu i Avselu ističe dvogodišnji, mislim da postoji prostor za ozbiljan razgovor. Bilo je ranije razgovora i meni je žao što smo ispustili šansu kada je Beograd, uz ozbiljnost Zvezde i ulogu države, dobio završnicu Fajnal-fora Evrolige. Procene su međutim bile drugačije,“ rekao je Čović i dodao:

Povezano

„Mislim da bi bilo lakše kada bi srpska liga imala direktnu prohodnost prema Evroligi i Evrokupu. Naš rivalitet sa gradskim rivalom predstavlja kočnicu i za jedne i za druge. Mi imamo bitku i u ABA ligi jer takmičenje nema zagarantovano mesto.“

Čović kaže da Evroliga napreduje i pored brojnih kritika sa ovih prostora.

„Evroliga i EKA napreduje sa svojim poslovanjem, to što u našoj javnosti postoji priča da je Evroliga nešto ukrala… Ništa nije ukrala. Ona je 2004. kupila i Evroligu i Evrokup od FIBA jer je Suproliga tako dobro banktorirala da je dovela u opasnost celu FIBA.

Prvi čovek crveno-belih priznaje da je klub neporekidno u razgovorima sa čelnicima Evrolige oko dobijanja A licence.

„Mi to nismo ni prekidali da radimo, radimo neprekidno. Ako smo partneri, a jesmo, to partnerstvo mora da raste. Morate da se dokazujete. Zvezda se dokazala, samo da ne bude kao sa Evropskom Unijom kada Srbija treba da uđe. Ne mogu da isključim i političlke faktore, mada ih u Evroligi stvarno nisam primetio. Imamo potpuno iskren odnos i kada radimo dobre stvari i kada grešimo. Videćemo da li ćemo uspeti,“ kaže Čović.