"Pitao sam ga, nije mi dozvolio ni da završim…"

Euroleague 19. avg. 202018:47 > 18:50
Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Novajlija u moskovskom CSKA, Gruzijac Tornike Šengelija u sezoni 2020/21 nosiće dres sa brojem 23 iako je on do sada bio u vlasništvu Danijela Heketa.

Euroleague Basketball via Getty Images

Zbog čega je doskorašnji krilni centar Baskonije insistirao da dobije dres sa pomenutih brojem nije nije želeo da priča.

Povezano

„Nema to veze sa mojim ocem. Sviđa mi se taj broj. Jedan od najboljih košarkaša svih vremena igrao je sa brojem 23. To je nešto lično i ne želim o tome da razgovaram. Kad dođe vreme, objasniću vam,“ rekao je Šengelija i nastavio:

Heket je neverojvtan momak. Kad sam ga nazvao da pitam može li mi da broj, nije me ni pustio da završim i odgovorio je: ‘Nema problema.’ Uz to, rekao je da me poštuje i ceni kao igrača i da želi da se u novoj ekipi osećam ugodno, a ako me ovaj broj čini srećnim, onda nema problema.

Šengelija je spremio i poseban poklon Heketu.

Bio sam mnogo srećan. Nisam mogla da ga zagrlim na telefonu, ali da je bio pokraj mene, zagrlio bih ga. Želim još jednom da se zahvalim Danijelu. Velika je čast igrati sa brojem koji je nosila tako sjajna osoba. Uskoro će dobiti prelep poklon koji sam mu pripremio,“ naglasio je Šengelija.