EL plate: Samo Mirotić i Larkin plaćeniji od Milutinova

Euroleague 21. avg 202018:53 > 18:55
Podeli:
Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Šejn Larkin i Nikola Milutinov najveći su dobitinici letnjeg prelaznog roka, objavio je specijalizovani portal Eurohoops u svojoj listi Top 10 najplaćenijih evroligaških košarkaša. Vasilije Micić nije u Top 10, ali zarađuje oko 1,7 miliona dolara godišnje.

Na prvom mestu je Nikola Mirotić, najbolji igrač Barselone, koji će zaraditi 3,8 miliona dolara sledeće sezone, dok je drugi plej Efesa Larkin sa 3,7 miliona. Na trećem mestu je Nikola Milutinov, koji je prešao iz Olimpijakosa u CSKA, sa 2,5 miliona koje će zaraditi u narednoj sezoni.

Povezano

Zapravo, Milutinov deli treće mesto sa svojim novim saigračem Majkom Džejmsom, kao i sa prvom zvezdom Himkija Aleksejem Švedom.

Na šestom mestu je Nando de Kolo, koji će u Fenerbahčeu zaraditi 2,4 miliona dolara, 200.000 više od saigrača Jana Veselog, a dva miliona iznosiće plata Serhija Ljulja u Realu, barem prema podacima Eurohoops-a. Isto toliko zaradiće i Valter Tavares, centar kraljevskog kluba, kao i košarkaš Barselone Kori Higins.

Malo ispod dva miliona zaradiće Kostas Slukas u Olimpijakosu i Nik Kalates u Panatinaikosu, oko 1,8 miliona dolara, baš kao i Sethio Rodriges i Malkolm Dilejni u Armaniju, kao i Vil Klajburn u CSKA.

Smatra se da su Toko Šengelij i Fakundo Kampaco u rangu sa gorenavedenima, a Vasilije Micić prima oko 1,7 miliona dolara godišnje, baš kao i Rudi Fernandes i Skot Vilbekin.