"Tornike i Milutinov sjajni transferi, nema garancija"

Euroleague 24. avg. 202020:10 > 20:14
Podeli:
Printscreen

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman veruje da će njegova ekipa u sezoni 2020/21 biti u stanju da ponovi rezultate iz prekinute minule sezone, a u prilog tome i odluka stručnog štaba da zadrži sve ključne igrače.

Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Ekipa iz Istanbula je bila suvereni lider u Evroligi i prvenstvu Turske, ali zbog pandemije koronavirusa nije dobila šansu da na terenu kruniše zaista odličnu sezonu.

Povezano

Nismo menjali sastav tima jer je prošle sezone bio dominantan u Evroligi. Naravno, naš klub je mogao da napravi neke promene, ali naša priča još nije u potpunosti napisana. Neka se njeni junaci dokažu u novoj sezoni,“ poručio je Ataman.

Dres Efesa i sledeće sezone će nositi Vasa Micić, Šejn Larkin, Krunoslav Simon, Brajant Danston… a jedini novajlija je izdanak kluba, 23-godišnji Erten Gazi.

Nartavno, Ataman se osvrnuo i na aktivnosti rivala u letnjoj pauzi, a posebno je apostrofirao moskovski CSKA.

Naši protivnici su preduzeli ozbiljne korake kako bi ojačali ekipe. CSKA je potpisao Tornikea Šengeliju i Nikolu Milutinova. To su dva sjajna transfera. Armani je bio aktivan, Barselona je dovela Nika Kalatesa, dok je Real Madrid zadržao tim koji je već dugo na okupu. U novoj sezoni imaćemo ozbiljnu konkurenciju. Nema garancija da će se naša dominacija nastaviti,“ rekao je Ataman.

Sezona u elitnom klupskom takmičenju trebalo bi da počne 1. oktobra, a sve mečeve ćete moći da gledate na kanalima Sport Kluba.