Lojd: Poslušao sam Lorenza; Kuzmić: Fizički – desetka

Euroleague 6. sep 202014:20 > 14:23
sport klub

Bek Crvene zvezde Džordan Lojd spreman je da u crveno-belom dresu pruži još bolje partije nego što je to bio slučaj u Valensiji prošle godine.

U dresu španskog tima Lojd je u Evroligi prosečno beležio 11,1 poen, 1,9 skokova i 2,4 asistencije.

Povezano

„Osećam da mogu da pokažem više nego prošle sezone i to je jedan od razloga zbog kojeg sam došao. Ovde sam nedelju i po dana, družim se sa saigračima i pokušavam da ih upoznam van terena. Razgovarao sam sa Lorenzom Braunom, on mi je pričao sve najbolje o gradu i klubu, čime mi je olakšao dolazak“, rekao je Lojd.

Trener Saša Obradović pohvalio je napredak Ognjena Kuzmića.

„Ovo leto sam proveo radeći na fizičkoj pripremi, spreman sam i to je sada najvažnije. Na skali od jedan od deset, fizički se osećam za desetku“, samouveren je Kuzmić.

Marko Simonović ponovo je u crveno-belom dresu, u kojem se najbolje oseća.

„Vratio sam se treći put – kao što sam rekao i kada sam odlazio, vidim da klub raste iz godine u godinu i čestitam svima u klubu na tome. Naši ciljevi jesu domaća takmičenja i konkurentnost u Evroligi, videcemo kako će sve teći i radujemo se utakmicama. Kao najiskusniji i najstariji imam ulogu da pomognem mladima i novim igračima da shvate šta je Crvena zvezda, šta znači igrati za nju. Koliko je lepo, toliko je i teško. Mi želimo da pravimo rezultate i to svi moraju da shvate i znaju“, ističe Simonović.

Crveno-beli u ponedeljak putuje u Tursku, gde će učestvovati na jakom turniru. Beogradski crveno-beli će nastupati od 8. do 13. septembra, a prvi rival će im biti ekipa Turk Telekoma. Na turniru učestvuje osam ekipa, a pored Zvezde tu su još i evroligaši Anadolu Efes, Fenerbahče i Himki, kao i timovi iz FIBA Lige šampiona Galatasaraj, Tofaš, Karšijaka i Turk Telekom. Prenosi su na Sport Klubu.