EL ima plan B – spremni na najgore, nadaju se najboljem

Euroleague 29. sep. 202017:26 > 17:28
Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu izjavio je da je spreman plan B ukoliko bude problema u organizaciji utakmica zbog pandemije koronavirusa.

Prvi čovek elitnog evropskog klupskog takmičenja je naglasio da je spreman na najgore, ali da se nada najboljem.

Povezano

„Imamo plan B, ali naš plan A nam se više sviđa. U trenutnom okruženju teško je doneti odluke koje bi odgovarale svima, jer neki klubovi igraju sa navijača, neki pred praznim tribinama. Bilo kako bilo, ali mi smo spremni na sve. Imamo niz rezerviranih dvorana u kojima mogu da se odigraju utakmice, a postoji i nekoliko opcija rasporeda ukoliko mečevi budu morali da se otkažu. Može da se dogoditi i da se delegirane sudije promene u poslednji čas,“ rekao je Bertomeu za ruske medije i nastavio:

Mislim da ćemo ove sezone svi videti neke stvari koje nismo prethodnih sezona. Ako situacija postane apsolutno kritična, spremni smo da završimo sezonu u „balonu“. Na takav scenario smo bili spremni i proteklog proleća, u maju, ali glavni razlog zašto se to nije dogodilo bila je nemogućnost timova da se kreću između zemalja zbog problema sa avio saobraćajem. Spremni smo na najgore, iako se nadamo najboljem,“.

Sezona u Evroligi počinje 1. oktobra, a sve mečeve moći ćete da gledate na kanalima Sport Kluba.