Duda nema dilemu: Željkov motiv samo jedan – NBA liga

Podeli:
Aykut Akici/EB via Getty Images

Proslavljeni srpski trener Dušan Ivković veruje da bi za Željka Obradovića u ovom momentu motivisao samo rad u NBA ligi.

Obradović je prošlog leta napustio Fenerbahče, posle sedam sezona, i od tada je bez angažmana.

Za sada nema nagoveštaja gde će najtrofejniji evropski trener nastaviti karijeru, ali Ivković veruje da bi odlazak u najjaču ligu sveta bio pravi potez.

Povezano

Trenirao sam Željka i bio mi je pomoćnik, porodično smo prijatelji i kumovi. U skladu s tim mogu i da iznesem mišljenje da bi jedan pravi i veliki motiv za Željka Obradovića da u stabilnim i zrelim godinama nastavi da se bavi trenerskim poslom bio odlazak u NBA„, rekao je Ivković u razgovoru za štampano izdanje Nedeljnika i dodao:

Više puta je odlazio u Ameriku i verovatno će i tokom ove prazne sezone za koju se odlučio to učiniti. Tvrdim da bi jedina prava motivacija za Željka bila da preuzme NBA tim. A tom timu to bi bila izvanredna prilika da ga uzme„.

Žoc je po odlasku iz Fenera saopštio da će uzeti godinu dana odmora.

Moj predlog mu je bio da ne pravi ponovo pauzu. To nije dobro za trenere. Kada je sedeo sedam dana sa predsednikom Fenerbahčea, bio sam uveren da će da nastavi u Istanbulu. Ipak, on je prelomio drugačije i tom odlukom je i mene iznenadio. Tada sam shvatio da je u Feneru izgubio mnoge motive. Došlo je do zasićenja i u takvim situacijama treba tražiti novi motiv. Prema mom mišljenju, to je NBA„, poručio je Ivković.

Podsetimo, 60-godišnji strateg iz Čačka je tokom bogate klupske karijere vodio Partizan, Huventud, Real Madrid, Beneton, Panatinaikos i Fenerbahče i u devet navrata osvajao evropsku titulu.

Poslednji put 2017. sa istanbulskim timom.

Da li je vreme za odlazak u NBA?