GM Zenita: Svi želimo fer sezonu

Euroleague 15. okt. 202017:30 > 17:34
Podeli:
Euroleague Basketball via Getty Images

Generalni menadžer Zenita iz Sankt Peterburga Manos Papadopulos prokomentarisao je trenutnu situaciju u Evroligi i borbi sa virusom korona, rekavši da prvi protokoli koje je Evroliga usvojila na početku sezone nisu dovoljno pouzdani.

U redovima Zenita je čak 13 članova kluba, od toga osmorica igrača i trener Ćavi Paskvala, bilo zaraženo virusom korona.

Dve utakmice koje je Zenit imao u svom rasporedu su odložene i upisan im je poraz službenim rezultatom, ali je Evroliga u sredu povukla pravilo o registrovanju utakmica rezultatom 20:0.

Imamo zajedničko rešenje za trenutnu situaciju. Izgleda kao da svi učimo svakog dana sve više i više o virusu korona, ali svaki dan je novi dan i na kraju se pokaže da ne znamo ništa„, rekao je Papadopulos i dodao:

„Košarka mora da ostane ujedinjena. Svi Evroligaši moraju da se drže zajedno. Svi žele fer sezonu. Verujem u rukovodstvo Evrolige i u sve timove koji učestvuju u njoj“.

On je istakao i da je Zenit konstantno u kontaktu sa svim ostalim klubovima i čelnicima takmičenja.

„Treba nam zajedničko rešenje. Kada je Evroliga usvajala protokol, situacija širom sveta je bila drugačija. Sada zaista ne možemo da znamo kako će se sve razvijati u narednih nekoliko meseci“, zaključio je Papdopulos.