Himki ima antitela, ima i Šveda

Euroleague 19. okt 202012:05 > 12:14
Podeli:
Ivan Korzhenevskiy/Euroleague Basketball via Getty Images

Ruski evroligaš Himki će u petom kolu Evrolige računati na četiri igrača koji nisu ranije bili dostupni treneru Rimasu Kurtinaitisu. U tim se vraća oporavljeni Aleksej Šved, dok stižu i Džordan Miki, Janis Tima i Jevgeni Voronov.

Miki, Tima i Voronov prethodnih dana nisu mogli da igraju zato što su bili pozitivni na virus korona. Sada su se oporavili i mogu da igraju u petom kolu Evrolige kada Himki bude igrao sa Makabijem u petak od 19 časova.

Himki je u minule nedelje imao veliki problem jer je bio desetkovan povredama i virusom i zbog toga je igrao sa samo pet seniora i tri juniorska igrača u Španiji proiv Reala u Madridu. 

U tim se vraća i alfa i omega tima Aleksej Šved koji je bio povređen tokom predsezone i sada se vraća i biće u ekipi. Ova četiri igrača će biti na raspolaganju treneru Kurtinaitisu već u ponedeljak kada Himki gostuje Astani u Nur-Sultanu u Kazahstanu.

Himki još čeka na  Grega Monroa i Stefana Jovića koji nisu igrali u prethodnim mečevima, dok su se protiv Baskonije vratili Sergej Karasjov i Dairis Bertans.