Željko: Najveća pobeda? Pune hale na utakmicama

Euroleague 21. okt. 202011:02 > 11:05
Podeli:
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Tekuća sezona u Evroligi obeležena je velikim problemima koje timovi imaju sa kontrolom kovida 19, a o takvom razvoju situacije govorio je i predsednik Udruženja glavnih trenera EL i najtrofejniji stručnjak u istoriji takmičenja – Željko Obradović.

Tri utakmice petog kola Evrolige otkazane su zbog virusa.

Zdravstveni standardi su iznad svega i oko njih se u ova teška vremena ne može pregovarati. Udruženja glavnih trenera nudi podršku kako bi se došlo do najboljeg mogućeg rešenja za sva takmičenja. Kovid utiče na sve aspekte života i odnosi ljudske živote širom sveta. Podržavamo sve naše kolege i njihove porodice. Drago nam je da su se Dimitris Itudis i Šarunas Jasikevičijus lepo oporavili i želimo Ćaviju Paskvalu brz oporavak, kao i svim drugim igračima, zvaničnicima i klupskom osoblju“, izjavio je Željko Obradović.

Molimo navijače da budu strpljivi tokom pandemije i da podržavaju ligu i igrače jer nje njihova najveća želja da svi budu bezbedni i da prate zdravstvene protokole. Moramo da optimizujemo pravilnik i da se ponašamo što je fleksibilnije moguće. Najveća pobeda neće biti osvajanje trofeja Evrolige, već trenutak kada sve hale budu ponovo ispunjene do maksimalnog kapaciteta“, napisao je u saopštenju slavni trener.