Larkin: Prošlu sezonu da izbrišemo iz sećanja

Euroleague 29. okt. 202012:31 > 12:36
Podeli:
Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Šejn Larkin se vraća konačno u Evropu i već u petak će igrati za Efes protiv Olimpijakosa u šestom kolu Evrolige. Amerikanac je mnogo nedostajao svom timu koji ima dosta problema sa početka nove sezone.

Jedan od najboljih igrača u Evropi u prethodne dve sezone je tokom leta bio u Americi gde se oporavljao od povrede i gde je trenirao na Floridi. U SAD je dobio nekoliko NBA ponuda, ali je on ipak odlučio da ostane u Istanbulu i da dovrši ono što je započeo još 2018. godine u sezoni u kojoj je Efes bio vicešampion Evrope.

Imao sam višegodišnju ponudu u NBA. Bio je dobar novac, sličan onom kojeg dobijam ovde u Efesu, ali stvari se nisu poklopile kako sam hteo i sada sam se vratio u Efes. Srećan sam ovde i srećan sam što imam novu priliku da osvojim Evroligu. Bila je sjajna šansa ali nije se poklopilo. Vratio sam se ovde gde volim da budem, u zemlju u kojoj volim da živim. Dopada mi se moj život, situacija u Efesu. Probaćemo da ostvarimo najbolje u ovoj sezoni i da dođemo do onoga što jurimo već tri godine„, rekao je Šejn Larkin.

On je u intervjuu između ostalog govorio o izborima u Americi, prošloj sezoni, prilici da bude MVP Evrolige. Kaže da još uvek nije 100% spreman.

Povezano

 „Rekao bih da sam spreman. Očigledno nisam igrao pravu košarku od poslednjeg meča u Evroligi i nemam svoj ritam. Neću da kažem da ću igrati na tom nivou, ali ko zna šta ću tačno pokazati na terenu. Najveća stvar je da mogu da donesem nešto ekipi i da probam da pomognem da pobedi. Treniraću još koji put i probaću da vratim ritam. Biće oscilacija ali mislim da ću se vratiti tamo gde sam bio prošle godine. Zdravstveno sam na 85-90%. Tek se vraćam košarkaškim aktivnostima. Nadam se da ću sledećeg meseca biti na 100%„, kaže košarkaš koji od nedavno ima i tursko državljanstvo i koji je imao operacije na oba kolena.

Larkin je govorio i o prošloj sezoni u kojoj je Efes imao samo četiri poraza u Evroligi, dok ih već sada ima tri.

Ne možemo da sedimo i mislimo o prošlosti. Moramo da uživamo u onome što je bilo i da ga izbacimo iz sećanja. Trenutno smo na 13. mestu i moramo da se borimo za svaki meč kako bismo se vratili na poziciju na kojoj smo bili prošle godine. Svaki meč koji igramo svi misle na prošlu sezonu. Bila je sjajna godina, ali sada je nova sezona i ne možemo da živimo na tome šta je bilo„, kaže Larkin.

Efes gostuje Olimpijakosu u petak od 20 časova sa Šejnom Larkinom, a direktan prenos gledajte na kanalu Nova Sport.