Parker: Mitrović je srušio rejting Maledona

Euroleague 25. nov. 202021:18 > 21:21
Podeli:
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Zvezdan Mitrović, trener Monaka, stručnjak koji je sa Asvelom osvojio titulu i trofej u Kupu, a sa Crnom Gorom stigao do Mundobasketa, neočekivano je smenjen sa mesta prvog trenera.

Predsednik kluba i svojevremeno jedan od najboljih igrača planete, Toni Parker, je na mesto prvog trenera postavio brata Ti Džej Parkera, a u međuvremenu, raskid saradnje između Mitrovića i Asvela se rešava na sudu u Francuskoj, s obzirom da dogovor nije postignut, čak ni uz arbitražu Evrolige.

Sada se ponovo oglasio Toni Parker, koji je posle nedavno održanog drafta, direktno okrivio Zvezdana Mitrovića zbog toga što Tio Maledon nije izabran u prvoj, nego u drugoj rundi drafta. Maledona je kao 34. pika uzela Oklahoma.

Kristalno je jasno da je Mitrović kriv što Tio Maledon nije izabran u prvoj rundi drafta. Tio i njegova porodica se slažu sa ovim stavom i mnogo toga imaju da zamere Mitroviću. Tokom utakmica koji su pratili generalni menadžeri NBA klubova, Tio je vreme provodio na klupi, umesto na parketu. Samim tim, njegov rejting je počeo da pada. U jednom trenutku je bio među prvih deset igrača, a na kraju je izabran tek u drugoj rundi.“, rekao je Parker za francuski „ L’Equipe“ i nastavio:

Razgovarao sam sa Mitrovićem o tome. Rekao sam mu da Tio Maledon mora da ima značajnu ulogu, jer je veliki potencijal, jer prospekt za NBA ligu, te da mora da puštuje planove i ciljeve kluba. Međutim, on se oglušio o moje zahteve“.

Oglasio se i Tio Maledon.

Veliki sam borac i takmičar, tako da nisam presrećan zbog dešavanja na draftu, jer sam od prvog kruga, ili ti rane faze drugog, izabran tek kao 34. pik. Postoji malo razočaranje zbog toga, ali život ide dalje. Svi znaju zašto se to dogodilo, posebno čelnici Asvela, ali mislim da ne treba o tome mnogo pričati u medijima“, naglasio je Tio Maledon.