Micić za SK: Sistem FIBA? Selektorima je najteže

Euroleague 26. nov. 202020:01 > 20:22
Podeli:
Princscreen

Vasilije Micić iz dobro poznatih razloga neće moći da pomogne Srbiji u predstojećim kvalifikacijama, ali ističe da selektori zbog specifičnog sistema FIBA imaju ogromne probleme.

Srbija u naredne dve utakmice igra sa Finskom i Švajcarskom.

Taj sistem takmičenja je poprilično težak za trenere koji vode reprezentacije„, počeo je Micić u izjavi za Sport Klubu uoči meča Zvezde i Efesa.

Oni su u situaciji da moraju mnogo brzo da konsoliduju ekipu, Turci su promenili selektora maltene tri dana pred prvu utakmicu.

Nije lako, posebno u ovakvoj sezoni Evrolige, gde nemaš pravo da kukaš, već moraš da se prilagođavaš. Pobeda od jednog ili 20 poena razlike, mislim da tu nema apsolutno nikakve veze, bitno je da ekipa na bilo koji način obezbedi pobedu„, smatra sjajni košarkaš.

Hoće  li Srbija pobediti Švajcarku i Finsku?

Ja se nadam, bez obzira na nedostatak nekih igrača, mislim da imamo ogroman kvalitet u timu kojim trenutno raspolaže Igor Kokoškov.

Sa te dve pobede mislim da se olakšava posao za sve nas. Žao mi je što ostali igrači, ukljućujući i mene, ne mogu da se odazovu, ali tako je trenutno, verujem da će biti bolje u narednom periodu„, zaključio je Micić.