ZA PRVO MESTO: CSKA – Galatasaraj 18:00 SK3

Euroleague 4. apr 201411:14 > 11:16

CSKA se bori sa realom za prvo mesto, dok je Galatasaraj u borbi sa Lokomotivom za to četvrto mesto koje vodi u četvrtfinale Evrolige.

Zbog važnosti utakmice, veoma je moguće da će se Miloš Teodosić vratiti u tim Armejaca a u tom slučaju, imaćemo fascinantan duel na poziciji plejmejkera između njega i Karlosa Aroja. Sinan Gular će biti zatrpan poslom u odbrani, dok će ovo možda biti meč za Manučara Markoišvilija da pokaže svoj kvalitet. Na ovom duelu, veliki hendikep za turski tim će biti izostanak Pops Mensa Bonsua.
„Ovo je očigledno veoma važan meč za nas jer želimo prvo mesto. Glavni zadatak je ispunjen, obezbedili smo prednost domaćeg terena, ali to ne znači da sada treba da stanemo. Nadamo se da će Teodosić biti spreman, ali ako ne bude, nećemo rizikovati“, rekao je trener Armejaca Etore Mesina.
„Naravno da je ovo težak meč za nas, ali ako želite da napravite istorijski uspeh kao što bi bilo četvrfinale Evrolige, onda morate da pobedite timove kao što je CSKA. Izgubili smo prvi meč od njih u poslednjem minutu u Istanbulu i znamo šta treba da popravimo. Moramo da održimo ritam i da probamo da se držimo koliko god možemo“, rekao je trener Galatasaraja Ergin Ataman.

Author: BJ