Paunić ljubimac navijača Fuenlabrade

Euroleague 24. dec 201512:35

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u dosadašnjem toku španske košarkaške Endesa lige je svakako Fuenlabrada za koju nastupa srpski košarkaš Ivan Paunić.Ekipa iz predgrađa Madrida trenutno zauzima šestu poziciju, što je njihov najbolji plasman posle dužeg perioda. Paunić veruje da Fuenlabrada, za koju nastupa balkanska kolonija sa Oliverom Stevićem, Markom Popovićem, Josipom Sobinom i njim, može da ostvari svoj prvi cilj u sezoni.


-Nalazimo se na šestom mestu što se nije desilo duži niz godina. Ostalo nam je još pet kola do polusezone i tri pobede nas vode sigurno u Kup kralja, što bi bio zaista ogroman uspeh. Daćemo sve od sebe da izborimo to osmo mesto koje bi nam donelo učešće u Kupu – kaže Paunić.
28-godišnji košarkaš je posebno zadovoljan svojim partijama ove sezone. On je u poslednjih šest kola imao prosek od 15.4 poena i taj segment je popravio za četiri poena u odnosu na početak sezone.


-Navijači su presrećni zbog mog povratka, ja sam takođe izuzetno zadovoljan i nadamo se najboljem mogućem rezultatu ove godine. Atmosfera u klubu je zaista fantastična i sve funkcioniše onako kako želimo. Nadamo se da ćemo ovako da nastavimo i u drugom delu sezone – rekao je Paunić.
Paunić se prethodnog leta vratio u Fuenlabradu, za koju je uspešno nastupao u sezoni 2013-2014, kada je bio drugi trojkaš Endesa lige. Srpski košarkaš je započeo karijeru u Partizanu, odakle je prešao u Vojvodinu, da bi kasnije nastupao za Ostende, Aris, Nižnji Novogorod, Virtus, Azovmaš, San Sebastijan, Astanu i Budućnost.

Author: SEM