Ataman: Prvo sam se javio sinu, samo Turci nisu dobrodošli

Ergin Ataman
Euroleague via Getty

Trener Efesa Ergin Ataman otkrio je posle osvajanja titule prvaka Evrope kome je prvo poslao poruku, kao i šta je rekao u kameru na turskom jeziku odmah nakon završetka meča.

Ataman je bio u kadru tokom slavlja igrača dok je kucao poruku na telefonu, pa je novinare zanimalo da li može da otkrije koga je prvo kontaktirao.

„Bio je to moj sin. Ima 10 godina, svuda ide sa ekipom, on je kao član tima za nas. Za mene je uz ove restrikcije bilo veoma teško da ga zadržim blizu nas, u hotelu. Imali smo neke tajne, našli smo jedno mesto, tajno mesto, koje je bilo bliže mesecu, odakle je mogao da gleda utakmicu. Hvala svima na tome. Mislim da u ovim pandemijskim uslovima deca, dečaci, moraju da ostanu socijalizovani, moj sin je živeo sa timom. Pitao me je pre utakmice, šta ako osvojimo? On je bio deo svih mojih trofeja i bio je na svim timskim fotografijama posle osvajanja. U tom trenutku sam pozvao suprugu i rekao joj da nađe način da ga pošalje na teren. Restrikcije? U redu, ali i na fudbalu imamo restrikcije pa kada tim osvoji titulu, svi navijači utrče na teren. Zvao sam ga i hvala organizaciji što su ga pustili. To je bila prva osoba koju sam zvao, a onda me je zvao nepoznati broj, javio sam se i to je bio predsednik Erdogan koji mi je čestitao i zahvalio se“, rekao je Ataman.

On je objasnio i zašto se prvo obratio na turskom jeziku u prvom intervjuu na terenu, kada je slavlje ekipe počelo.

„Bilo je to nešto specijalno za nas, već sam rekao više puta. Mnogo naših ljudi, porodica, nisu dobili vizu da dođu ovde. Naša televizijska ekipa nije u Kelnu jer nije dobila vizu. Mi uvek prihvatamo sve iz Evrope, uvek su dobrodošli, ali mi za njih nismo. Mi se takođe borimo protiv pandemije, ali zašto Francuzi, Španci ili Italijani mogu da dođu, sa porodicama, a porodice mojih igrača nisu u Nemačkoj, kao ni moje ćerke. Bilo mi je važno da se obratim svojoj zemlji i ljudima, rekao sam im da sam srećan, zahvalio sam im jer je naša utakmica ipak bila na nacionalnoj televiziji, ne samo na internetu. Zahvalio sam im što su nam omogućili da nas Turci ipak gledaju“.

Efes je u nedelju uveče osvojio prvu titulu u istoriji kluba, savladavši Barselonu u finalu 86:81.

Kompletnu konferenciju trenera Efesa i košarkaša Vasilija Micića pogledajte ovde:

Komentari

Vaš komentar