Barsa jasna: Ako Ertel ode u drugi španski klub…

Euroleague 28. dec. 202010:384 komentara
Podeli:
Thomas Huertel
Rodolfo Molina/EB via Getty Images

Sportski direktor Barselone Albert Soler govorio je o problemu koji košarkaški klub ima sa Tomasom Ertelom.

Kako su španski mediji preneli, Ertelu nije dozvoljeno da se sa ekipom vrati iz Istanbula u Barselonu sa gostovanja Efesu, pa je francuski košarkaš ostao na aerodromu.

Nakon klupskog saopštenja, saopštanja ELPA, pa i reakcija mnogih igrača u Evroligi, obratio se i direktor katalonskog kluba.

Nakon pobede nad Real Madridom u ACB ligi, klub je odlučio da reaguje kako bi se što pre rešio problem između strana koje su saglasne samo u jednoj stvari, a to je da Ertel treba da promeni sredinu. Upravo je zbog pregovora o daljim angažmanima u karijeri i krenuo sa ekipom u Istanbul.

„Kada smo saznali da pregovara sa drugim klubom u Španiji, odlučili smo da se ne vrati u tim, ali on nije ostavljen bespomoćan u Istanbulu. Troškovi smeštaja i povratna avionska karta bili su plaćeni od strane kluba. Evroliga nam je dala rok do 6. januara da pronađemo rešenje. Tomas više nije deo našeg tima. Olakšaćemo mu odlazak. Ako potpiše sa drugim španskim klubom, Barselona mu neće ništa isplatiti„, rekao je Soler.

Barselona je spremna da ga pusti, ali ukoliko odluči da nastavi karijeri u Španiji sa nekim drugim klubom, njegov aktuelni ugovor u katalonskom timu neće biti realizovan i isplaćen.

Sukob se produbio kada su čelnici Barselone saznali da Ertel pregovara sa Real Madridom, prenose španski mediji.

Komentari

Vaš komentar